第一次帮衬,由于我系外卖,落左单俾左钱就出门口等,等左五分钟左右,迟过我落单嘅阿伯个外卖已经出左,心谂可能店员见佢老人家整左佢先,我当让下老人家。点知十分钟后,企我隔离个女人嘅 order 都出埋,而佢系喺我等紧嘅时候先至落单,足足迟我五分钟落,点解反而先过我有?!我即刻走返入去问系咪漏左单,个阿姐先施施然拎我个外卖出黎。车仔面所有材料都系一早煮好晒,差在系舀出黎,完全唔明点解要等成三个字!好明显入面班阿姐店员根本唔系跟 order 出单,只系随佢地想整边张就整先!食物就好一般,无特别,价钱亦唔系特别平。结论:唔会有下次!
结论:唔会有下次!
题外话/补充资料: 有时啲小店执笠唔可以怪晒大集团、连锁店或领展,好似呢间小店根本系自取灭亡,唔抵可怜。
2017-07-04
15 分钟 (外卖自取)