2019-09-20
寻日我同我老公结婚周年, 我老公就BOOK左呢间餐厅, 我地已经系迟左到, 但个侍应姐姐好窝心叫我地慢慢去到之后, 餐厅地方唔大, 最紧要系唔嘈, 真系可以好好咁倾计由于我同我老公都好饿, 所以就叫左个2人餐, 可以补差价拣MENU既食物本身个2人餐系拣$32既蚝, 但你可以补差价食D贵D既蚝个侍应姐姐都好有耐性介绍比我地听边到蚝好食, 唔用既蚝口感的分别因为前前后后同我老公食左12只蚝, 唔记得边只打边只但我同我老公都一致认为JUMBO个只蚝最好食好大只, 好鲜甜, 唔贵, 好高汁!!(其实我食其余D蚝都好好食)本身想食龙虾, 我见佢龙虾可以2食/3食, 点知原来要订, 下次再食的话一定要订!!佢就介绍左比我地食海胆, 系加拿大黎既, 配紫菜同青瓜食, 本身我系好怕海胆的腥味, 但咁样食系完全食到系鲜味因为我知食蚝好容易挤, 所以本身2人餐个MENU系carbonara,但我转左做意大利巴马臣火腿意粉配黑醋汁, 完全系完美既配搭! 而家佢地个意粉唔似出面咁样大大碟, 系岩岩好2个人食, 唔会食完之后食唔到其他野有一个位系一定要赞, 侍应姐姐系一个人睇哂全个场既台, 佢见边台客人饮左水
本身个2人餐系拣$32既蚝, 但你可以补差价食D贵D既蚝
因为前前后后同我老公食左12只蚝, 唔记得边只打边只
但我同我老公都一致认为JUMBO个只蚝最好食
好大只, 好鲜甜, 唔贵, 好高汁!!
(其实我食其余D蚝都好好食)
有一个位系一定要赞, 侍应姐姐系一个人睇哂全个场既台, 佢见边台客人饮左水就会立即去汁, 唔会好似大集团个D要乞求帮我地汁水,
而且我落单既时侯有叫佢留低个MENU, 到我地食左一碟蚝,海胆同沙律. 佢就会主动过黎问我地仲要唔要加蚝食, 到第2转蚝都食完, 佢就会换哂我地的碟同餐具,非常体贴, 我地有落小食, 佢地有问小食同意粉系唔系一齐上, 我估佢应该唔想我地食得唔方便, 好多细节位会帮我地谂
到介绍小食, 我地叫左个鸡泡鱼干同薯条
鸡泡鱼干同出面食好唔同, 佢地唔会死咸, 仲要甜甜地, 唔会干身好似食柴咁, 大澳个D系烧到好香, 但食落去就好干, 细细碟岩岩好, 唔会太饱
个薯条不得了, 我地好肯定食即叫即做, 唔系用冷藏薯条, 系真系用新鲜薯仔切, 无返炸, 无油益味, 新鲜到差D辣到个咀, 因为薯条入面仲系热架!!!!!!薯条系配黑松露酱, 个酱味道唔会话好夸张, 系岩岩好
整体黎讲, 我比99分, 要都要1分既进步空间, 有气氛, 服务好, 食物质素高, 回头机会大!