冇谂过food count都要写食评 因为真系睇唔过眼!平时同男朋友去tst 都系行到去尖东又或者去habour city到食好啦今日 佢话好想食pepper lunch 我地就去呢度啦food court 要等位同埋污糟 service一般是预左的了但估唔到系甘1) 每张台有成3,4个盘冇人收 好啦我就当佢3点都系peak hour la!因为男朋友出左去买野 我惊我一行开就俾内地同胞霸左位又冇人黎收盘 甘我就摆住个盘系隔离先 当时隔离都未有人之后 有一班阿姐 (food court员工) 放饭坐左隔离即刻大大力拍个盘 推番我前面好啦 系我衰 我汁唔到个盘走 但系著住制服都不应该甘大力拍个盘吧 好似同佢有仇甘(2)其后 我叫左好多好多负责汁盘既人好多次 佢地听唔到好啦当你听唔到 个个略为肥胖既女士成日掂行掂过 得闲就汁一两个盘走 (成个zone有成三十几个盘未汁)都算 令我最嬲既系我见到个位应该去汁盘既女士系甘照镜!!!由得个满头白发既伯伯系甘汁盘!! 汁左成个钟! 个伯伯好细心每张台都擦干净相反 女士就汁一两张台都闹人 (由于发生(1)的事件 我之后转了位置)隔离台:
冇谂过food count都要写食评 因为真系睇唔过眼!

但估唔到系甘:

(1)
因为男朋友出左去买野 我惊我一行开就俾内地同胞霸左位
又冇人黎收盘 甘我就摆住个盘系隔离先 当时隔离都未有人
即刻大大力拍个盘 推番我前面

(2)
其后 我叫左好多好多负责汁盘既人好多次 佢地听唔到
都算 令我最嬲既系
我见到个位应该去汁盘既女士系甘照镜!!!
隔离台:
有四个女仔岩岩坐低 其他三个去左买野
剩低一个女仔同我一样 系甘叫人汁台都冇人理!
最后啦 佢三番四之下 终于叫得郁个位女士
女士就闹:"你将d野甘摆我点汁呀 点汁呀 你话呢!!!!!! 冇脑架!" (这些盘都是上手做成的 应该估到吧...)
我很登那位女仔可怜....

(3)
因为很多内地人的关系 男朋友的pepper lunch 足足等了 半个钟头1!!!!
我都冇咩mood食了 不过男朋友系甘叫我买d野食
我就去左买喇沙 (抱歉 冇mood影相!!)
盛惠55元 很咸!!! d粉比一碗仔还要少 最后在周围都系有少少臭既盘既环境下食完
食物质素不太好!
不过 pepper lunch是好味的 加上制作用心 可惜真的被其他东西(环境,服务)扣分了!!!!!!!
希望pepper lunch可以搬出大食代吧!!!

总括而言, 本人不针对大食代 我食过东涌和太古的大食代 所有野都不错的
就系尖咀呢间 一黎可能内地人多 情况很乱 员工态度差 不尽本份 食物质素强差人意 等侯时间长 卫生也很差!!!
每样野平均都5十几蚊 不如我加多十几廿蚊去citysuper foodcourt食好过!!!!
而最重要系!!! 到我地走个阵 (1小时 实际用餐时间只得15mins) 个伯伯仲好努力(但当然动作很慢!!! 因为看上去真的很老!) 汁紧盘!!! 很想向人投诉那位女士!!! 但不见一个人可以向他申诉!!! 投诉冇门 !! 望住个伯伯都心酸 你谂下成个场d员工d态度都差既 做得最尽责既七十岁伯伯就要汁晒成个场既盘!!!!
我极度认为顾客都应有社会责任!!!!! 我帮衬佢等于助纣为虐 助长这些不公平现象
绝无下次!!! 亦希望那位伯伯要健健康康工作下去啦!
2012-12-08