2013-02-10
本来想去对面甜品馆食早餐, 点知佢休息... 周围睇又赶时间惟有去兰亭咖啡阁快食个早餐啦.去到一座落已经锁定目标食太阳旦茶走架啦, 话晒茶餐厅㖞. 点知....出事啰 叫个阿姐太阳旦要煎香啲咁啫, 佢话冇咁做过㖞 佢仲要对眼发死光咁望住我添 阿姐你唔知唔关我事, 你唔好好做好呢份工都算你仲要咁唔份气呢个社会有你啲咁嘅人唔怪得之香港个名咁差啦 跟住仲搅笑, 隔离枱个阿叔, 睇怕都叫熟客挂, 佢要个腿旦治烘底, 个阿姐话冇烘底㖞.... 阿叔听到之后话咁唔驶啦, 腿旦治啦咁. 正一倒米倒到潟啦.两个楼面真系正到七彩, 𫈉直一绝.咁... 唔煎香嘅太阳旦啫, 一打落去个镬度唔驶一分钟上得碟啦, 我隔离个位个沙爹牛通都食完嘞太阳旦仲未到㖞 好彩揾到个老细, 最后有得食嘅, 加送成肚气啰 个位话冇做过太阳旦要煎香啲嘅阿姐系咁话哎呀唔识做野唔识做野有投诉, 讲野要心要肺.早餐唔系平架, 26蚊出面街间间咁上下价, 成个旺地咁多餐厅我以后都唔会再去帮趁
两个楼面真系正到七彩, 𫈉直一绝.