2023-02-16
赞:情人节前夕订咗两位,去到就觉得环境高级洁净,由带位到上菜嘅工作人员都十分亲切有礼,配上店内极有特色嘅装修、微暗嘅灯光、气氛好浪漫🌹所以成餐饭嘅心情都好舒畅❤️弹:唔知系唔系最近转咗menu ,(冇咗seafood platter,得牛、鸡、鱼、羊)首先叫咗一杯champagne 一杯rose ,然后一个前菜(scallop)一份小食,调味太重,净系食到酸味完全冇带子刺身嘅鲜味。两个主菜牛 $618 (aged sirloin, 5成熟) 上到枱好似变咗7成,好un,食完块面两边要打Botox😅鱼 $468 (toothfish) 鱼皮煎到好脆,可惜皮肉分离,鱼肉松散极油腻,可能孤陋寡闻,未试过食鱼食到觉得好漏🥲配菜叫咗一个Mac & cheese 同 cream spinach,两个最多只可以算正常表现。最后送上咖啡味chocolate cake做甜品,食咗一半食唔落去(对唔住 浪费食物)。最后埋单+1后约$2,010🫣总结:个人觉得「生而为一间餐厅」,供应美味嘅食物系基本😄所以推荐一间餐厅(尤其庆祝某些节日),我系拣服务质素优先(尤其喺香港)。哩间嘅服务应该系有信心推荐俾人唔会比朋
情人节前夕订咗两位,
去到就觉得环境高级洁净,
由带位到上菜嘅工作人员都十分亲切有礼,
配上店内极有特色嘅装修、微暗嘅灯光、
气氛好浪漫🌹
所以成餐饭嘅心情都好舒畅❤️
弹:
唔知系唔系最近转咗menu ,
(冇咗seafood platter,得牛、鸡、鱼、羊)
首先叫咗一杯champagne 一杯rose ,
然后一个前菜(scallop)一份小食,
调味太重,净系食到酸味完全冇带子刺身嘅鲜味。
两个主菜
两个最多只可以算正常表现。
最后送上咖啡味chocolate cake做甜品,
食咗一半食唔落去(对唔住 浪费食物)。
最后埋单+1后约$2,010🫣
总结:
个人觉得「生而为一间餐厅」,
供应美味嘅食物系基本😄
所以推荐一间餐厅(尤其庆祝某些节日),
我系拣服务质素优先(尤其喺香港)。
哩间嘅服务应该系有信心推荐俾人唔会比朋友反白眼,
每一次互动都好友善,主动多次斟水,问洗唔洗帮手影相…(好似好基本?哈哈)
只可惜食物质素真系一言难尽,
互相平衡下实在唔知应该好评定劣评🫥
但如果食物质素提升番少少少少少少,
我都 可能 可能 会喺啲特别日子再来,
始终真系唔算平。
不过当晚都算full house,
睇嚟都系有捧场客。