2022-09-19
好不容易抢到夏日赏赏你coupon,就去呢间试试,星期六已过繁忙时间下午3点几去到间餐厅,前面有一人等waiter 带位,我们就跟著在门外等位,排前面被带到bar 台后,一直冇人招呼我们,好不容易等到有个身形略胖个子较矮男店员走出来,说只有bar 台,但我明明见到左边有张卡位无人坐,问男店员为何那张唔得,但此男店员却讲大话有人book 左(ps我前几天打过去book 台,店员表示1点后无book 台只有walk in) 但既然佢话book 左就book 左la,而我又是与长辈一起,不方便坐bar 台. 于是,我们唯有又要继续等,中间有多张卡位埋单走人,但仍然不让我们进去食,要我们一直等到普通2人位才让我们入座。过程一直没有其他新客人,但都不安排我们入座,其实系咪唔忧做,如果唔系有coupon,我应该就走左。更搞笑的是,入座后那2张卡位一直没人坐,到食到中间,才有一台入座。之后到快食完的时候,有2位的客人被带到我旁边的2人位,但他们拒绝并要求坐卡位,haha呢个时候两张卡位又无人book 可以坐。其实我唔系要求坐卡位,而是你没有其他位,得卡位,但又唔比客人坐,要我等,又唔系繁忙时间,外面
其实我唔系要求坐卡位,而是你没有其他位,得卡位,但又唔比客人坐,要我等,又唔系繁忙时间,外面又无人等位,就这样叫客人看著店里的空台等位。唔会想有下次。
讲到食物,寿司饭唔够粘性(食过同集团其他分店都唔系),比较易散。再加上受到带位店员冷待,这顿饭可谓贴钱买难受。