2012-06-06 37 浏览
因为有小朋友原固, 所以揾酒楼食, 大家会坐得舒服一点.这一家我们只有妈妈帮衬过, 说也OK, 所以就book 位黎. 中午打来订9位(2个系bb) , 晚上7点, 完全没有问题, 而且来到时, 也不用再多等. (赞)外观跟别的酒楼没有分别, 有火锅及晚饭. 我们一家只是点菜吃晚饭.菜方面有1. 片皮鸭2. 冬瓜盅3. 火龙果炒鲜虾百合4. 南瓜牛仔骨煲5. 双菇炆豆腐6. 蒸仓鱼7. 鸭丝炒芽菜 (当然因为个片皮鸭而有)8. 鸡半只食物味道好一般, 叫不过不失, 但没有惊喜, 试过一次的我, 我都唔会再番转头再食.片皮鸭 ---> 可能系第一味来, 所以大家反应都觉好好食, 有皮有肉, 够热. 但跟来的包皮如果可以多d就好, (我估只有12块左右)冬瓜盅 ---> 虽然等左好耐, 而且味道都有小小略咸. 但份量及料真系足火龙果炒鲜虾百合 ---> 大虾得5大只, 莫非虾好贵? 火龙果就好多南瓜牛仔骨煲 ---> 牛仔骨有3大件, 之后就系南瓜. 黑召味道重, 但都野味.双菇炆豆腐 ---> 冇咩特别, 但豆腐似有d酸味? @.@蒸仓
因为有小朋友原固, 所以揾酒楼食, 大家会坐得舒服一点.

菜方面有
1. 片皮鸭
2. 冬瓜盅
3. 火龙果炒鲜虾百合
4. 南瓜牛仔骨煲
5. 双菇炆豆腐
6. 蒸仓鱼
7. 鸭丝炒芽菜 (当然因为个片皮鸭而有)
8. 鸡半只

蒸仓鱼 ---> 蒸得老左, 有d韧口
鸭丝炒芽菜 ---> 合格, 配芽菜令鸭丝做响来更爽口.
鹞 ---> 好重雪味

另外仲有3罐汽水, 1个白饭, 埋单990, 我个人觉得有d贵. 而且酒楼没有设泊车优惠, 只可以换30蚊酒楼现金卷. 由于最后两个原因, 所以基本上我唔会返转头了, 时至今日, 我唔系贪free parking, 但真系好少酒楼没有优惠.
2012-06-03
庆祝纪念