2018-05-22
今次黎到九龙湾MCL入面既Burger 小店Grubers. 见到mcl招牌入到去转左就会见到呀啦。可以一题既系仲企系门口负责介绍果位哥仔好friendly,解释都好详细。餐厅风格系行工业风,坐位布局都比较寛厂。当日就见到有啲人食完野都留底系度倾下计,感觉都几relax。餐牌主打系牛肉汉堡,大部份既味道都系上面加多少少变化,如果你唔食得牛就可能要谂清楚。topping系可以加钱任加,而sides 同drinks 都系要加钱既。 唯独当月既推介就包左toppings 唔使加钱。今个月既推介就系blue cheese burger. 里面就有焦糖洋蒽同蛋。而我就叫左个blue cheese burger,nuggets同冻柠茶。先讲下个blue cheese burger。我谂个burger真系太多汁, 令到一打开个包啲汁就流哂出黎,食落都几唔方便。我都觉得会唔会咁多汁流出黎会唔会处理上有少少问题呢...不过我就唔研究呢个问题啦。讲返味道,我认为个blue cheese既味道唔算系突出,但系个包就真系好多汁,包都系感觉上比较好咬口,感觉上个包味道系中上。但系里面既菜就唔有质感,因为全部淋哂
先讲下个blue cheese burger。我谂个burger真系太多汁, 令到一打开个包啲汁就流哂出黎,食落都几唔方便。我都觉得会唔会咁多汁流出黎会唔会处理上有少少问题呢...不过我就唔研究呢个问题啦。讲返味道,我认为个blue cheese既味道唔算系突出,但系个包就真系好多汁,包都系感觉上比较好咬口,感觉上个包味道系中上。但系里面既菜就唔有质感,因为全部淋哂。
最有惊喜系呢个加10蚊就食到既鸡块,里面好juicy而且出面都好脆口,唔似系出面少少鸡多多面粉既货色, 我希望影到里面既juicy样比你地见到。如果黎到唔食burger都要食呢个。