2020-08-17
疫情下都唔多愿出街食野,但一心出街就梗系揾间值得试既去试吓~~荣获2017年米芝莲推介既食店,相信唔会差呱~~位于30楼既Penthouse, 一入到去门口都宽敞,有只大啤啤坐左系度坐低的景观都好开扬,远挑九龙湾个边既风景~~午餐时间,店员只提供lunch menu俾我地~~缺少左main menu and drink menu 呢。。。算歧视我地吗?!咁我地就点左2个 set lunch ~~~等食期间就先上左面包~~脆卜卜,算唔错~~个酱汁酸酸地都几醒胃❤️Set lunch 的餐汤:蘑菇汤~~浓浓的蘑菇味,带有少少松露味~~另一头盘:24个月既Parma ham, 带少少咸香~~还可以啦咁因为有小朋友,特意拣左店方推荐既意粉,仲话帮我地调淡味啲~~不过出黎依然偏咸同埋带有少少辣味~~本身已经戒左淀粉质,但局住要帮手食⋯⋯第二款main dish: steak~~~上枱感觉还可以~~但食落口又普通,冇想像中好食~~熟度算啱啱好系medium rare既~~Side dish: 薯条⋯⋯基于意粉唔食,只好点埋薯条俾小朋友质饱佢好了最后上埋甜品同咖啡~~3件迷你甜品,唔好食⋯⋯唔知食紧乜
坐低的景观都好开扬,远挑九龙湾个边既风景~~
最后上埋甜品同咖啡~~3件迷你甜品,唔好食⋯⋯唔知食紧乜😓😓
全程店员都冇讲解过点餐、酱汁、放底食物时简单讲解⋯⋯⋯⋯著实觉得态度一般,而且食物亦冇想像中好⋯⋯