2019-06-26 58 浏览
同屋企人食中菜通常都会觉得好闷,因为黎黎去去食既野都一式一样。但黎到日喜楼,不论系装修、服务定菜式都几比到我新鲜感。(前)鸡丝粉皮 $58(后)橙烧醉脆鳝 $148鸡丝粉皮麻酱够浓够挂汁。脆鳝炸到非常香口,似食紧零食,仲要有满满既橙果酱做汁,大人小朋友都钟意。罗春阁爆汁生煎包 $78好似个名一样,要小心食,好容易爆汤汁。值得一赞系个底煎到松化而唔会太㶶,汤汁好够味,唔洗要酱油都得。胜瓜上汤煮蚬 $168店员推介既胜瓜煮蚬,夏天恩物。大蚬除左厚肉,蚬鲜味亦好突出,同上汤相辅相成。姜葱大头虾煮年糕 $258大头虾很巨大,拉直他就跟筷子一样长,肉质亦很弹牙。底部用上年糕作配料,烟韧可口,还吸收到放满虾膏的汤汁。北京填鸭(半只) $228家中小孩最期待的片皮鸭,可以点上半只,让一家人尝下鲜,几个人吃刚刚好。北京填鸭皮肉均称,唔会太肥,如果皮能烧得更脆就好。这里的饼皮好透薄,而且蒸得熟透,唔会仲见到一层面粉。而且店家好细心,用上纸去分隔每一层饼皮,甘样就可以保全每块饼皮都是完完整整。这里每位员工都温柔有礼,笑面近人。食完呢餐,已经答应妈妈下次生日再带她来吃百碟宴!
同屋企人食中菜通常都会觉得好闷,
因为黎黎去去食既野都一式一样。
但黎到日喜楼,不论系装修、服务定菜式都几比到我新鲜感。

(前)鸡丝粉皮 $58
(后)橙烧醉脆鳝 $148
鸡丝粉皮麻酱够浓够挂汁。

罗春阁爆汁生煎包 $78
好似个名一样,要小心食,好容易爆汤汁。

胜瓜上汤煮蚬 $168
店员推介既胜瓜煮蚬,夏天恩物。
大蚬除左厚肉,蚬鲜味亦好突出,同上汤相辅相成。

姜葱大头虾煮年糕 $258
大头虾很巨大,拉直他就跟筷子一样长,肉质亦很弹牙。
底部用上年糕作配料,烟韧可口,还吸收到放满虾膏的汤汁。

北京填鸭(半只) $228
北京填鸭皮肉均称,唔会太肥,如果皮能烧得更脆就好。

这里的饼皮好透薄,而且蒸得熟透,
唔会仲见到一层面粉。

这里每位员工都温柔有礼,笑面近人。
食完呢餐,已经答应妈妈下次生日再带她来吃百碟宴!
2019-06-24
  • 北京填鸭