2019-02-10 50 浏览
话说年初三晚食完饭就谂住食个甜品,咁就点左个抹茶疏乎厘奄列,佢每人要点一杯野饮嘅,所以就点左两杯。可能佢果日真系人手短缺,我地等左超过45分钟都未出到个奄列同一杯野饮,我地都有催过一次但不果,大约50分钟先有职员同我地讲冇得整抺茶奄列,其他口味都冇只有原味,一定要收原价但可以淋抹茶酱我地。咁我地一心想食又等左咁耐都唯有硬食。而等左60分钟后我地再问一下野饮嘅下落,话如果做唔切一系cancel杯野,因为我地个奄列都就泥食完,但佢为左要做到一人一饮品嘅目的,于是急急脚冲左杯野饮。出到泥个奄列可能系waiter嘅人数都唔够,个雪糕已经溶左四五成,而且连本身系抹茶雪糕嘅都系冇通知嘅情况下转左口味⋯总结,食物品质还好,但服务质素包括人手的配套都好重要,做唔切就唔好一脚踢为左收钱而唔理品质。