今日同细妹,bb去TST 1881及历史博物馆,去博物馆前要食嘢先,我地没有什么指定选择食乜,但考虑要有bb櫈及近尖东,逛逛望到spaghetti house,于是便搭lift上去……上到去1/F,等咗阵有侍应出来,告诉佢有两大一B,佢话等等,之后入座,睇下餐牌,太耐冇嚟SPAGHETTI HOUSE食嘢了,觉得贵咗好多(我吾知价),下午茶又未到,好彩吾系好肚饿,所以只叫咗一个虾仁、蟹肉意粉同一个PIZZA,因为BB钟意食菠萝,所以先叫火腿菠萝的PIZZA。。。。意粉收得百几蚊份量都算有番咁上下(吾似TOWN GAS果D咁少少),都几好食,汁够浓味足料,但其实啲虾系冇味,意粉偏硬了少少, PIZZA一般啦,比BB试下PIZZA系咩嚟,薄饼的批边似饼干~干、脆。呢间D食物、环境都OK,离开时,听到有人来问有没有下午茶,门口的STAFF话今天没有,要到2/1/2018先恢复有,又一比我感觉惊水的食肆,今天才星期六,虽则假期前夕,但都吾应该取消下午茶,抵人地问完就离开,还有,今天负责在门口带位的侍应一点笑容都没有,口黑面黑,赶客吗?看来不是太喜欢带有小朋友来帮衬的客人,其他的侍应都是木口木面

呢间D食物、环境都OK,离开时,听到有人来问有没有下午茶,门口的STAFF话今天没有,要到2/1/2018先恢复有,又一比我感觉惊水的食肆,今天才星期六,虽则假期前夕,但都吾应该取消下午茶,抵人地问完就离开,还有,今天负责在门口带位的侍应一点笑容都没有,口黑面黑,赶客吗?看来不是太喜欢带有小朋友来帮衬的客人,其他的侍应都是木口木面,系咪在TST区就巴闭D???

虾蟹肉意粉

菠萝火腿薄饼