2023-08-04 173 浏览
今日趁星期五Happy Friday, 我见时间尚早,就去左顺路敏华帮趁,点知一d都唔Happy. 事原我早去到,就先坐了张大枱,之后靓女服务员问我:“你几多个人?” 我话“1个” 佢就问我转去第二度单边位,我话“好啦,你帮我转番张枱,因为我落左单了” 过左一阵,我问佢攞杯水,之后佢话“ 我会俾杯水你,你唔驶样样野都来辖制住我!” 我话:“我只系问你攞杯水,我点样辖制你? 驶唔驶讲到咁严重呀?” 之后佢无出声,我食完之后特登走过去经理同佢讲再见,因为好早前帮衬时,佢问我点解无见我咁耐唔去帮衬,但我想话佢讲声呢次真是讲再见,以后都唔会帮衬呢间敏华,我来食早餐,唔系食一肚气。