2017-10-02 417 浏览
系ig见到ufufu有souffle pancake,最近好中意食souffle pancake所以当然要去拜会下。12点一开门就到达,服务员告知我地有90分钟用餐时间。点左原味souffle pancake, 焦糖牛角包,汉堡扒烧汁焗饭。甜品黎得最快。牛角包好甜好油,但焦糖甜度适中,不过不失。至于个souffle pancake黎到好厚身,一切开发现根本系海绵蛋糕。。。餐牌明明写住souffle pancake,究竟距地知唔知souffle系咩??蛋糕好浓鸡蛋味,算松软,但如果我早知唔系souffle pancake我唔会点咯。最后个饭黎左,好多cheese,见到都兴奋!件汉堡扒好入味,大大旧食得好爽。烧汁份量刚好,唔会搞到个饭太咸,同d芝士好夹。最后埋单系用现金,找钱果阵服务员无比返张收据我,但我有习惯keep起d收据,所以追问个服务员要返张收据。就甘坐系餐厅等左15分钟都无比收据我,当时又唔系多客人,期间问左两个唔同既服务员3次,距地都答我ok无问题。最后感觉似系hea紧我,虽然态度无问题,但比唔返张收据咪直接出声咯,print张收据有几难?无谓要客人就甘坐系度霸住张枱等到唔知几
?无谓要客人就甘坐系度霸住张枱等到唔知几时,晒我时间!经过呢个experience,呢间cafe d甜品又唔系特别好食,而且个souffle pancake简直系不知所谓!
汉堡扒烧汁焗饭
原味梳乎厘班戟