2017-12-08 535 浏览
今日朋友带左我去试食呢间,原来系我8月尾系旺角食个间既分店。我地大约6点钟入座,可能今日星期三,入到去都仲有好多位。入到去个侍应带左我地去一张2人座,间餐厅见到明显既2人座区,4人卡位,同埋后面大卡位(应该可以坐6个人的),算系一间人流管理唔错既餐厅。呢间就眼睇比旺角个间少左部Yogurt机,Salad Bar,斟酒bar,甜品bar等,不过都有得拎饮品同雪糕。张2人座虽然望落好细,但都够位摆食物。第一碟上菜既系羊架,有d Surprise,因为平时食放题第一碟一定系刺身!因为羊架通常都要烧又要落哂d调味料先出。虽然无咁新鲜,但都几大件,够味。之后我就去左洗手准备开大餐miss 左第2至4碟上菜既时间,不过我之后有问番朋友既。第二碟系烧鸡软骨串,食落几好味,够咸,够脆,尚算ok。(因为朋友已经等唔切我已经开左餐,每碟都食左一半,为左唔影响以下食物既美感,我无影到相)第三碟到既系天妇罗虾同蟹棒,食落去无粉味,唔油,已经比起其他放题餐厅系唔错,加上唔驶点豉油都好味,呢个值得一试!第四碟上既系期待左好耐既刺身!!我地每款都叫左5件,有三文鱼、海立鱼、甜虾、八爪鱼、北寄贝、象拔蚌、带子、白鸟贝

烧羊架

之后我就去左洗手准备开大餐
miss 左第2至4碟上菜既时间,不过我之后有问番朋友既

天妇罗虾&蟹棒

第四碟上既系期待左好耐既刺身!!我地每款都叫左5件,有三文鱼、海立鱼、甜虾、八爪鱼、北寄贝、象拔蚌、带子、白鸟贝、鲍片、希灵鱼
同玉子。 最好味,最鲜味既有希灵鱼同甜虾,其他就一般般,最差系三文鱼、海立鱼同象拔蚌,呢三款唔知系咪雪过夜,黑灰色的,一D都唔新鲜

刺身
第五碟系卷物! 又系叫哂三款,三款都系酸酸地,一般般la!
卷物

第6件系榴莲炸弹,无咩特别...
榴莲炸弹
第7碟系叫左好耐既牛柳粒,呢个唔错,唔干,有sauce配,好味!
牛柳粒

之后都无咩食物特别,除左呢个牛乳海鲜锅,牛奶、忌廉味非常浓,好好味,不过好"漏"!
牛乳海鲜锅

Overall黎讲,比食物比想象中差,但未至于难食,都会推介一下个羊架同海鲜锅,环境清洁同服务都理想,不过下次食呢间的话都会推介番去旺角店,个间个装修靓d,食物新鲜D!
2017-12-06
牛乳海鲜锅
  • 羊架,牛乳海鲜锅