2021-09-13 1355 浏览
因为九月生日 🎂 会员可以免费食一餐、仲要加一都唔洗但最少要黎两个人,所以book咗星期六晚(11/9)三个人食6:30pm半自助餐。⬇️临去之前一日收到通知呢间餐厅改咗做C类食肆所以一定要用安心出行、问题不大继续去!准时去到佢啲位都隔得好开几舒服 ⋯ 出去睇吓有啲乜嘢海鲜。⬇️好似有青口 赖尿虾 大蚬 冻蟹 大虾 同埋鲍鱼、好可惜真系冇长脚蟹 ⋯ 点海鲜𠮶啲酱因为放得太近拎鲍鱼𠮶度,所以有啲难拎到。日式刺身如果有人排队拎,又系拎唔到佢前面啲野!⬇️有几款Pre mixed冷盘、烟三文鱼同埋Ham亦都有两款汤(一中一西) ⋯ 热嘅小食就只有焗青口、炸春卷同埋鱼饼。⬇️由于啲海鲜好多都无乜味、唯有将鲍鱼放入中汤变化成鲍鱼汤 😂⬇️Semi buffet 包埋一款主菜。⬇️最后拣咗两份牛仔骨同一条蒸石斑、牛仔骨都香嘅但好中间位好un用刀叉食会好困难 ⋯ 蒸石斑就成条上非常澎湃,鱼都好食不过唔太重味但滑同新鲜。⬇️佢哋得闲就会响下铃有啲特别野可以排队即场整即场拎 ⋯ 我哋试左醉虾同埋雷沙汤丸、多数都系两件,质素不过不失。⬇️感觉唔系好多嘢食、如果正价$498就应该唔会食啦。不过三人行 ⋯ 我(生日)免费而第
⬇️
由于啲海鲜好多都无乜味、唯有将鲍鱼放入中汤变化成鲍鱼汤 😂
⬇️
Semi buffet 包埋一款主菜。
⬇️
感觉唔系好多嘢食、如果正价$498就应该唔会食啦。不过三人行 ⋯ 我(生日)免费而第二个人比正价、第三个人又有会员八折,所以打和俾两个人钱唔使加一。而且每人包一杯咖啡茶、同枱生日再送每人一杯餐酒或者气酒或者果汁汽水,加上服务真系好好员工有礼貌。
⬇️
生果方面就系大路西瓜 哈密瓜 蜜瓜 菠萝、哈密瓜超级甜应该唔系浸糖水,因为其他生果都唔甜、雪糕就系movenpick任拎特浓咖啡味劲正,出面啲 Cake 细细件但系溶溶地冇乜食。
⬇️
职员亦都好醒目点左蜡烛送上 Birthday Tiramisu 好好味 ⋯ 好坐好气氛不过嘢食选择如果多啲会开心啲。

2021-09-11
庆祝纪念