2020-06-19
今日晚上九时才放工,辛苦工作晚上就想打边炉放松一下。老锅室内的装修好靓,古代中国风,见到室内空调都有空的座位,不过我就偏要想到室外坐,虽然没有室内的凉爽,不过有装抽风机都可以接受,见到有人吸烟,边吸烟边打边炉正㖞,佢地好enjoy 咁吸烟!.老饕菜白肉锅(每锅)$158 - 有白肉、大白菜、也有透明酸薯粉。酸酸地,令人好开胃呀。.老锅丸饺井字盘(8粒)$98 - 一次过满足咁多个愿望,睇餐牌原来这些都是台湾坐过飞机接送的,所以平均$12.25一粒丸是超级抵到爆炸!肉丸都好新鲜,弹牙的!.夜市炸臭豆腐 $48 - 一共有5块,炸到外皮脆脆地,有夜市风味!.蜂巢冻豆腐 $48 - 因为已是夜深,所以想食简单啲,唔叫肉类、海鲜咁heavy,豆腐好呀,平平地又健康正呀。蜂巢豆腐又好多洞洞,好有吸汤效果。.老锅台湾面 - 见到都流晒口水好吸引,有面唔怕食唔饱啦!可火锅/冷食,有清凉的面味,超级有特别呀要强烈推介!.冲绳黑糖乌梅汁、冬瓜茶(冻)- 在室外热热地,叫两杯冻饮爽呀。