2017-09-13
放假就紧系要对自己好啲,同朋友决定嚟个放纵嘅任食放题,一于试吓鸣桥先! 因为想试多几款烤肉同刺身,所以就拣咗加$40升级。呢度个炉同出面唔同,炉面会铺多张牛油纸再扫咗层油,食物就放喺上面烧,咁就无咁易烧㶶啦! 基本上同朋友差唔多样样都叫啲嚟试吓,个人最钟意香草鸡翼、牛舌、黑椒一口肠、鸡软骨、多春鱼同龙脷柳。鸡翼烧完后皮脆肉嫩,食到淡淡香草味; 牛舌食落好爽,唔会韧; 一口肠似台式香肠,好甘香; 鸡软骨烧完卜卜脆,过足口瘾; 多春鱼同龙脷柳都唔腥,呢啲食物我都 encore 再 encore! 蟹籽沙律唔系用蛋黄酱,而系用芝麻酱汁,好清新! 中华沙律都好爽口,开胃之选~马刀贝刺身外面放题比较少食到,食落好爽脆,其他刺身新鲜度都不俗。天妇罗虾同饺子应该系即叫即炸,嚟到仲系好烫口,食炸嘢最紧要够热,一口蕃薯好甜好绵,好味。我要咗芝麻味雪糕作为今餐嘅 ending,芝麻味香浓,再饮埋佢杯自家煲凉茶,是晚系罗汉果,可以清清热,同朋友饮饱食醉,畅谈一晚,放假系要咁先似样! 顺带一提,店员嘅服务值得赞许,亲切有礼,并不时留意各食客嘅烧烤纸需否替换,主动提醒换纸,避免食物烧焦; 另外,食放题最怕漏单,
因为想试多几款烤肉同刺身,所以就拣咗加$40升级。
顺带一提,店员嘅服务值得赞许,亲切有礼,并不时留意各食客嘅烧烤纸需否替换,主动提醒换纸,避免食物烧焦; 另外,食放题最怕漏单,呢度就完全无呢个问题,可以尽情大吃大喝~~