2024-01-11
妈妈又带埋我出荃湾接爸爸放工🤩,我哋真系超耐超耐无食越南野啦,经过「越男仔」就决定入去试下👏。招牌去骨海南鸡🐔配黄姜饭 $76(送牛骨汤)妈妈本身想转白饭,因为怕我吾食,但职员真系无介绍错👍,原来黄姜饭真系好好食,好香既椰浆味,仲粒粒分明够浓味,海南鸡比左鸡脾我地,鸡肉非常嫩滑。法式芝士虾🦐多士四件$55(跟餐有优惠价)上枱时热辣辣劲脆,夹住既芝士🧀够浓味仲要流心架,真系好好味。沙爹烤牛捞檬 $62沙嗲酱够香,仲有浓浓既🥜花生味,再配埋檬粉必加既鱼露甜酸汁,正😋。📍越男仔📌荃湾大坝街75号地舖#devietson #越男仔 #越南美食 #越男仔荃湾店 #荃湾美食 #荃湾必食 #荃湾餐厅 #荃湾好去处 #荃湾美食地图 #餐厅推介#假日好去处#ilovefood #hkfood #美食推介 #美食日记#亲子 #全职妈妈 #金牛座 #育儿日记 #育儿 #育儿日常 #宝宝日记 #成长记录 #lemontea.519 #冻柠茶
招牌去骨海南鸡🐔配黄姜饭 $76(送牛骨汤)
招牌去骨海南鸡🐔配黄姜饭 (送牛骨汤)
法式芝士虾🦐多士四件$55(跟餐有优惠价)
法式芝士虾🦐多士四件(跟餐有优惠价)
沙爹烤牛捞檬 $62
沙爹烤牛捞檬