2019-06-23
前两日老婆系天文台道美容完,话唔周围行嗱,系附近揾食啦,我地就拣左啲呢海鲜蒸气锅食晚饭。可能我地6点零去未多人,所以上到去就有枱。服务员好好,介绍我地食个冬瓜盅汤底海中宝套餐,天气太热嗱,非常适合我地,消暑一下!先食海鲜等食物,再饮埋汤!坐位阔落又舒适,环境光猛整洁!先开始倒哂汤既材料落锅先,一大块冬瓜,唐排,碎菇,瑶柱等等配料,超足料!4人份都差不多了😂超值一碟2份量既海鲜排开,一样样蒸。枱面有张时间表,可以跟住时间蒸反啲海鲜第一样食系旦,时间拿捏得恰到好处,加上黑松露,滑嘟嘟,旦味香到不得了!再泥系食虾同砚,砚无沙,虾鲜甜虫草花鲍鱼,大大一只,起埋内脏,非常贴心!手打四宝丸,系墨鱼,鲮鱼,虾,梅菜猪肉丸。各有特式,爽口弹牙。西班牙既猪腩肉,猪味浓,一啲都唔肥,易入口,有口感但唔un 桶蚝大只。靓仔最后食埋个冬瓜盅,海鲜既精华流哂落去个汤到,鲜味到不得了,一人饮左3碗都仲未饮得哂。食埋啲汤渣,饱到满足结尾仲有埋糖水,自家煲既渣喳,甜而不腻,料多。啲豆煲得够淋又绵!整体来说,非常满意,另外要提一下,文中有讲过台面有个表系列明海鲜蒸既时间,但我地只系望过下,因为全程系有专人帮你较好时间,
西班牙既猪腩肉,猪味浓,一啲都唔肥,易入口,有口感但唔un 桶蚝大只。靓仔 最后食埋个冬瓜盅,海鲜既精华流哂落去个汤到,鲜味到不得了,一人饮左3碗都仲未饮得哂。食埋啲汤渣,饱到满足 结尾仲有埋 糖水,自家煲既渣喳,甜而不腻,料多。啲豆煲得够淋又绵!
整体来说,非常满意,另外要提一下,文中有讲过台面有个表系列明海鲜蒸既时间,但我地只系望过下,因为全程系有专人帮你较好时间,食得夹埋俾你,每食完一样仲帮你换碟,真系太好服务了吧!