2024-07-01
早排系网上见Foodie 推介,见今日假期就突登搭车黎食,去到门口前面排左对夫妇,等左一阵入边既侍应终于发现到门口有人就出黎帮手带位,咁我唯有继续等,好好彩好快有另一个侍应发现到我,但佢一路行出嚟一路讲嘢,黎到我面前岩岩好讲完,我同佢讲我真系听唔到你讲乜,佢就一副你听唔到你问题既样再重覆多次,大概系入边截单叫我坐出边,带左我坐低之后就闪左人,但出边系超级热同焗🥵坐低枱面放左下午茶menu,但就冇lunch menu,唯有举手揾人啦,但出边一个侍应都冇,入边既侍应又冇望出黎,隔左阵隔离枱既客人都举人揾人,都系冇人理😓好彩隔离坚持一直举手,最后先有人行出黎,我问佢拎lunch menu既同时顺便叫佢帮手比杯水,咁忙都废事要人行咁多转啦。到睇完menu落单,又系举左一轮手先有人出黎帮手落单🙄🙄🙄未食都感觉好差啦,下下都举超耐手先有人理!落完单冇耐,餐汤同面包好快就黎左,但枱面得一只细叉同细匙羹,算!粗粗地用住先,废事又要举一大轮手,饮到一半主菜都黎左,望落去块牛就薄左少少😀巨无霸块肉都厚过佢,仲要收我呢个价钱,真系眼都凸埋。咁枱面得返枝细叉唯有食住薯条等有人行出黎,顺便问佢拎把刀同再次叫佢地
咁枱面得返枝细叉唯有食住薯条等有人行出黎,顺便问佢拎把刀同再次叫佢地比杯水我。系呀,由拎menu到个主菜黎,我杯水都仲未见影呀,再讲块牛…唔知腌左几多千万年,腌到系超级无敌劲爆咸,净系食到好咸,完全食唔到其他味,咸到一口气饮左半杯冰茶,再黎就系唔知块牛落左几多松肉粉,松到啲肉系揾支叉㩒一㩒就散开左😀真系大开眼界,唔怪得唔洗比刀我,原来阿婆冇牙都食到,去大家乐食铁板都冇咁嬲,最后系估唔到咁既服务,都仲敢收加一,真系唔会再有下次🫠🫠🫠