2023-04-26 431 浏览
平时都几钟意食海鲜 都有食开粥底火锅但蒸气锅又真未试过😂😂今次一于约朋友试试😈新蒲岗呢间好似仲系第一间分店 虽然店铺唔大但麻雀虽小五藏俱全 店员姨姨都好热情❤️一黎到就同我地讲慢慢享受就得 全部唔使自己整 佢地serve 听到呢句真系好放心 因为我地真系唔太知d海鲜要蒸几耐 蒸得太老都算 最惊系唔熟🙈🙈呢度有好几个海鲜餐 每set都各有特色 姨姨话有时唔会跟足menu出餐 都要视乎当日有咩海鲜新鲜 再同客人讲番 务求客人体验到最好嘅食材👍🏻👍🏻而且佢地会直接同艇家拎货 所以保重新鲜❤️❤️我地得2个人就试个10款食材嘅尊贵海鲜套餐🤗🤗🐟日本深海石斑一夜干听落就似系果d腌制晒干嘅 没错一夜干就系以腌渍风干留住鱼嘅鲜味 不过呢个就仲juice 有少少咸味带出鲜味😋🦐日本野生大赤虾都几大只 真系啖啖肉好满足😚虾肉弹牙以蒸嘅方法带出鲜甜 完全唔使再任何野😋😋🦪台湾鲍鱼果然Timing人系好重要 蒸得岩岩好👍🏻有d似外脆内软嘅感觉 正😋😋🦞澳洲青年龙虾肉质结实 有咬感 而且都几鲜劲有虾味仲有d虾膏无得输🤗🤗食完肉 壳当然都唔浪费 可以一齐煲粥🤣🦀蟹期待左好耐亦冇令人失望 真系好好食 好鲜又多肉又多膏

🐟日本深海石斑一夜干

🦐日本野生大赤虾
日本野生大赤虾

🦪台湾鲍鱼
台湾鲍鱼

🦞澳洲青年龙虾
澳洲青年龙虾

🦀蟹
期待左好耐亦冇令人失望 真系好好食 好鲜又多肉又多膏 真系好值得黎一趟🤗🤗而且店员姨姨都几好 见我唔太拆到壳 帮我手拆😂😂
大西洋野生青口
韩国斧山珍珠蚝

🥣粥底
粥除左加入岩岩d海鲜鲜味 入面仲有芋头、粟米、猪骨一齐熬煮 加埋葱花、菜脯更有咬口

P.S. 岩岩炸好嘅鱼皮&甜品椰汁炖雪燕真系好好食🥰🥰为蒸气锅画上完美句号😍😍
椰汁炖雪燕
2023-04-20