2005-01-17 59 浏览
今晚系第一次食盆菜, 家人话想去呢间食. o个度系一间村屋的地下, 坐得唔系好多围, 但都差唔多满. 本来佢俾张细少少o既枱我地, 但系我地人较多, 后尾佢一有枱就即刻同我地换, 而且, d waiter哥哥相当好服报, 讲晒唔好意思之余, 又帮我地拎张椅摆o野. 我地要左一个一品盆菜(中盆, $950), d料都ok, 但觉得佢都系较贵, 与传统o个只系争左鲍鱼, 海参, 花胶同埋鳝, 价钱就争左$400, 但以上提及o既o野都唔系好多. 所以如果再食o既话我实会要返个传统就算.后来要左个鲜杂果凉粉(大, $60), 生果多, 凉粉亦多, 我地叫d哥哥仔俾花奶同糖水都好有礼貌咁俾我地, 服务相当好.