2023-04-10 276 浏览
早排经Restaurant Week见到呢间餐厅有好多好评,于是book咗假日嚟食$198个set lunch(另需加一)。本身订咗13:15嘅位,但系早一日突然收到餐厅send嚟嘅message,话因为果日full booking,要求我哋13:25先好到达。最后我哋13:30到达,一入到去,见到餐厅细细但都几full,店员都已经好忙。我哋好快叫咗野食,但系等咗十五分钟都未有bread basket,于是提个店员先上咗bread basket先。面包系好食嘅,不过食哂D面包,又要等一阵先出龙虾汤,个汤好浓郁,有D似龙虾酱嘅感觉,应该系俾你衬面包食。饮完汤又等咗一阵先出第一个主菜—红酒炖牛膝,牛膝有D老,好鞋。食完之后又要等第二个主菜—冬荫功牛尾米粒面,牛尾好食,但个人唔钟意佢个冬荫功味道,太酸。而佢个甜品系败笔,个苹果金宝D脆脆同苹果系分开嘅,好似好求其咁。个法国茶同咖啡就正常。呢餐饭食咗1.5小时,而且唔算太好食,真系等太耐,d 店员好忙但又好混乱。后尾埋单,我有反映返今日出餐等太耐,佢先话有当日一个大厨病咗。其实handle咁多capacity我宁愿你早D同客人解释,俾个客选择仲

其实handle咁多capacity我宁愿你早D同客人解释,俾个客选择仲等唔等。
总结嚟讲,食物方面都OK,但系餐厅嘅服务真系有待改善,我见都有唔少客人鼓噪,呢个用餐体验真系唔太理想。