2022-06-24
近日出差铜锣湾, 放工行去鹅颈桥底坐巴士返屋企.想话买只油鸡做晚餐, 记忆中鹅颈桥底好似有间烧味店, 唔知道店名, 于是行去睇睇咩环境.原来果头有两间烧味店开埋一齐, 半只油鸡右手边果间卖60蚊, 左边果间56蚊.两间D油鸡外相同样吸引, 问题系左边果间人山人海, 可能佢地同时间提供埋两𩠌饭, 而右手边果间, 水静鹅飞!贵D又有D伏味, 唔洗多讲帮衬边间啦....正当入去俾哂钱买油鸡时, D大妈打哂尖, 一个二个话买烧鹅, D店员叫排队但又唔先后次序交货! 服务态度完全唔掂!零分!好!试埋只油鸡先!如果唔掂的话必负评!所以寄望只油鸡唔掂!未讲油鸡, 先讲讲我嘅大爱,主角葱蓉先.葱蓉颜色翠绿,而且俾咗两兜, 份量足够, 只系味道重咗D, 但尚算满意.油鸡嘛..... 唉...... 真系好想俾负评, 被D大妈打尖好不满, 但油鸡实在出色, 肉嫩多汁 juicy, 鸡皮又滑, 良心俾唔落负评!而且鸡肉份量足够, 唔系D瘦种无肉鸡. 俾okay因为服务态度差!店名叫超人烧鹅, 而噤多人嚟买烧鹅, 好掂咩? 好! 下次试试烧鹅再写文!又要返去同D大妈大战!
贵D又有D伏味, 唔洗多讲帮衬边间啦....
好!试埋只油鸡先!如果唔掂的话必负评!
所以寄望只油鸡唔掂!
未讲油鸡, 先讲讲我嘅大爱,主角葱蓉先.
而且鸡肉份量足够, 唔系D瘦种无肉鸡.
俾okay因为服务态度差!
又要返去同D大妈大战!