2016-03-17 663 浏览
本人在上环番工, 约了女朋友一齐Lunch, 但点知呢间餐厅就带比我地一个不愉快的Lunch time. 先不说食物, 服务态度已经很差。一开始有个貌似店长上左年纪的人来Serve我地,系我地点菜既时候已经态度唔好, 好似唔休做咁。因为我第一次来食,所以问下有冇得檬粉转米线,点知佢又好恶用只手指督住个MENU咁话"呢个檬粉来嫁! 冇得转。" 哗! 我第一次来食, 问下遮, 洗唔洗咁呀。最后女朋友叫左一个正宗叻沙, 我就叫左海南鸡饭。 果个海南鸡饭D鸡都算滑, 饭都OK的。但果个正宗叻沙真系完全唔得。一来个汤好淡, 二来汤入面仲放左狮蚶,但D狮蚶系劲腥的, 食左小小真系唔想食..。最后女朋友食左几啖之后一齐埋单走了。本来打算系上环试下新加坡菜..点知野食又麻麻, 服务又差...真系冇下次。Blacklist.

" 哗! 我第一次来食, 问下遮, 洗唔洗咁呀。

最后女朋友食左几啖之后一齐埋单走了。

题外话/补充资料: 大家去之前真系考虑一下先。
2016-03-16