一路饮开Thai tea 今次同朋友第一次试新都会呢间朋友落order, 我试新品 泰国斑兰珍珠抹茶鲜奶(左朋友叫佐正宗泰式奶茶 另加珍珠 (右味道不错,但系收银女职员服务态度恶劣以及呢间分店拉低嗮Thai Tea overall水准朋友第一次饮:有无得走冰㗎?收银:无得走冰。朋友追问:咁可以走糖吗?收银即刻黑面:无得走糖。重点‼️只有正宗泰式奶茶可以走冰,落order𠮶阵收银完全无话呢杯嘢可以走冰。跟住两杯嘢饮70%以上都系冰,见下图O嘴point: 1⃣️ 我饮开旺角同铜锣湾,人哋都唔会落咁多冰。我哋系饮奶茶,不是饮冰❗️不如你改名叫泰冰?2⃣️朋友落order𠮶阵,已经有问有无得走冰,收银只系人问咩答咩,唔识得加一句「你另一杯泰式奶茶可以走冰」,搞到朋友后尾追问:系咪有得走冰㗎?佢答:系。 (咁点解你唔同客人讲解❓同埋无任何歉意,一句唔好意思都无…….其他分店体验都好好,唯独呢间服务态度恶劣,同埋唔识得为客人著想。搞到客人其中一杯饮品明明可以走冰但无走到冰,谂到都成肚气。
一路饮开Thai tea
今次同朋友第一次试新都会呢间

朋友落order,
我试新品 泰国斑兰珍珠抹茶鲜奶(左
朋友叫佐正宗泰式奶茶 另加珍珠 (右

朋友第一次饮:有无得走冰㗎?
收银:无得走冰。
朋友追问:咁可以走糖吗?
收银即刻黑面:无得走糖。

跟住两杯嘢饮70%以上都系冰,见下图

O嘴point:

2022-04-10
10 分钟 (外卖自取)
  • 泰国斑兰珍珠抹茶鲜奶