2024-06-23
本人一家老幼本打算去该店庆祝父亲节,但由落单,上菜,追单,到埋单,我们都食到一肚气! 1. 食材不足, 海鲜价 - 我们晚上7时入座, 本想叫鲍鱼, 扇贝等海鲜, 可惜大部份海鲜唔系卖哂, 就系要叫大只D既海鲜,但售价系贵近50-70%, 也没有写上当日的餐版上. 2. 落单混乱 - 由落单到第一串鸡翼 (1串3只,)足足等了30 分钟, 我一共同时叫了3串, 到我埋单 (近9时),都未见其他两串鸡翼. 虽然我们已不断追单, 但员工也懒理! 另外, 员工经常拎D煮好但冇人叫或客人已经走左的串烧去问我地要唔要! 其实你地不如快D去煮我张单仲好啦!3. 服务差, 员工黑面 - 我地叫了一碗粥,隔离食客比我迟来, 又迟order, 但佢碗粥先到! 我去追单,员工互相推诿, 话我冇落单. 后来, 看到几位员工同隔离食客吹水! 这证明如果你唔系佢地熟客, 你要预左被歧视! 当然员工对我地全程黑面, 笑容只系留俾熟客啦!4. 餐杯都唔够 - 这家餐厅不提供任何茶水。除了汽水及酒,只有菊花茶(每支售$32)未卖哂。我们叫了几支菊花茶及要几只杯去share,员工话餐厅冇咁多杯,最后纠缠一番, 佢地先肯
4. 餐杯都唔够 - 这家餐厅不提供任何茶水。除了汽水及酒,只有菊花茶(每支售$32)未卖哂。我们叫了几支菊花茶及要几只杯去share,员工话餐厅冇咁多杯,最后纠缠一番, 佢地先肯俾几只啤酒胶杯!
5. 埋单 – 我们都等到累了, 也知道追单都冇用, 埋单算了. 三催四请后, 员工拿来一叠单, 上面只有一个手写总数! 一如以往, 电子化帐单欠奉,付款也只收现金! 我只可用落后去形容此店!
开业多年, 我偶有光顾,可惜服务及体验每况愈下. 其实, 老板们想赚尽是可以理解, 但今晚的经历实在太难忘,食物也不算出色,价格也不合理,CP值不高! 呢次肯定系我最后一次!
今日的香港,好店结业,劣店横行. 哀哉!