2007-06-22
我跟我的一位外国朋友于Union Bar.Gilled 食Brunch.到该店都是第1次, 谂住同Dan Ryan同一机构都唔差得去边, 点知一入到去冷清清..无咩人客..d 服务生就企系到谈笑风生(即是一d都唔忙) 我同朋友只叫了Potato Skin & Salad for share, 没有叫饮料, 点知我就见到一位穿便服的女士问该服务生我地叫了饮料没有服务生说:34饮免费, 我登时觉得好似身在大排档一様, 跟住Potato Skin 食完都仲未到Salad..再等了20分钟追完先到果碟Salad又再食完之后, 服务生就走到来清理, 我就好心递上我的碟, 此发觉碟底滑雪雪, 原来我一直用的碟子底部有一片Mushroom.哗!! 太过份。于是我连忙跟那服务生说上, 他的答案十分骑哩:Oh!咁呀! 然后转身走去了连我的朋友虽然唔明我地讲咩..但都估到..呢间野唔可以再去, 系IFC 入面竟然有间咁既大排档式服务.p/s; 其实而家出面好多就算咩10蚊碗粉的服务都好过佢地多多..
然后转身走去了