2010-08-30
其实两星期之前已经想order, 不过果日入到去, 行埋去柜面, 等咗5分钟都无人take order, 我就走咗。今次, 好, 俾多次机会佢, 再去。 入到去, 都系唔多人, 有两枱食完, 有3-4枱食紧, 无人等紧野食, 咁我去counter 叫两个下午茶餐, 唔贵吖, 18蚊一个下午茶餐。之后, 等咗10分钟, 见到d staff 行黎行去, 收银两个无野做, 楼面两个就唔多野做, 另有两个 senior 倾紧计。问佢地有未, 佢地好似游紧魂咁, 话未得。好, 再等。再过10分钟, 佢地话得嘞, 包好晒, 但又问我, "你有罐罐装饮品, 要咩?" 我落单果时咪讲咗啰! 好, 我就当你雪柜野张单可能无打明, 同要要分开再执, 咁见佢地pack 入去袋外卖度, 之后又问我,"你有杯热奶茶㖞, 等等!" 我要热柠茶呀! 你热饮都未冲, 咁就唔好同我讲ready 啦!讲番d野食, 唔差, 我对18蚊货仔唔会有要求, 但食物质素同服务都唔值得番转头再帮衬