2007-05-11
初初都唔明点解呢个位置既甜品店会咁少人帮衬, 一去到未坐落已经俾个黑口黑面既亚婶点左我地近出面既枱坐. d櫈又三尖八角, 坐得好辛苦.坐低之后, 我地打算叫野时, 举左好耐手都无人理. 你估做得waiter净系企系度发"out dull"就得咩. 果个黑面亚婶同个收银又挂住吹水, 真系火都黎. 成间野得果4成满, 你仲要唔识珍惜d客. 卒之个收银见到我地举手, 示意俾个亚婶听, 佢亚婶不单止无即时走黎serve我地, 仲继续扮见唔到. 向我地方向望一望, 然后继续吹水. 之后系另一个女仔走过黎问我地要咩/亚婶, 你以为自己间野有"sheh"真系自然香呀. 讲真, 呢度既d甜品质素同满记可能差不多, 但d服务就差天共地. 人地个个后生仔女又醒目做野又快手. 就算坐满人, 都唔会举手无人理.你咁既态度, 我诚意祝你地间舖早日折埋, 费事你再影响市容.