2005-05-23
寻晚唔系好肚饿,同男友行街至八点半先去食晚饭。门口有人安排等位,等左10分钟左右就有位,都算快。我order左个米线套餐,拣左鱼腐米线、香蕉豆沙酥(2件)、热柠茶,$36。男友叫左个双菇海鲜泡饭,$30。唔够2分钟第一样上枱嘅野竟然是甜品~香蕉豆沙酥!!!!饭前甜品呀~!!!!??!?!???跟住热柠茶,一杯用普通咖啡杯载住我热柠茶竟然有5块柠檬,都唔知话佢抵好or浪费! 我只系o栋左2下,杯热柠茶已经酸到震,仲要俾我发现个杯边有上手嘅咖啡/奶茶渍,唔掂。我碗鱼腐米线到啦~ 见佢话系招牌推介咪试下啰!都算几好。我见男友碗泡饭未到,就食慢d等,愈等愈唔对路,咪叫番之前同我地落order个女仔,话佢知个泡饭未到,佢应左一下就走去做其他野,我望住佢,佢都无帮我跟进。身为饮食业管理层的我已经好唔满意,停哂手无继续食,男友叫我唔好理,快d食,唔系冻哂。再过左一阵,我忍唔住叫个高级d嘅埋黎,话佢知我地有个泡饭未到,佢只系重新入单到厨房。再过左10分钟,个泡饭仲未到。另一个高级职员见到我食哂而我男友d野食仲未到,就埋黎问我地有d咩未上.... 哗!!!终于有人主动理下我地啦~ 虽然你间舖系有好多人
再过左10分钟,个泡饭仲未到。另一个高级职员见到我食哂而我男友d野食仲未到,就埋黎问我地有d咩未上.... 哗!!!终于有人主动理下我地啦~ 虽然你间舖系有好多人,但都唔系要我地追咁多次ga。漏单都say个sorry 呀,一d歉意都无!!
最火果下系之前同我地落order个女仔经过见到我地,话「哗~仲未到呀!」,又走去做其他野,由头到尾到无帮我地跟进过。
第一次order后30分钟,个双菇海鲜泡饭终于到,都系一碗普昔通通嘅泡饭啦,无特别! 因为已经一肚气~!
最后食番个香蕉豆沙酥,一d香蕉味都无。
无下次!!!!