2012-10-12 86 浏览
其实我已经好耐好耐好耐无写食评喇, 但系今日忍唔住一定要写番篇, 因为依个简直系一个奇遇。话说, 今日去了个客到...要系0个到附近食埋饭, 系有限的午饭时间, 我就去了最近的这家餐厅了, 一来近, 二来我都好想食意粉。入到去, 人山人海, 多人到不得了......不过好好彩揾到一个位.....之后去排队点餐.....点了一个carbonara (hkd50), 另加hkd50可以有汤 & coffee & cake.个意粉, 份量比我想像中多, 食完都有饱肚的感觉. 最重要系, 我好欣赏佢d意粉系煮得刚好, 唔会太淋, 或太硬. 个汁都好够,唔会太think, 或太稀, 不过个盐的份量多0左少少, 要减少盐的粉量.今日依个LUNCH最精妙之处在于: 因为我赶时间要番去OFFICE, 打包件旦糕同个咖啡走. 拎住未饮过的杯咖啡走去COUNTER, 请服务生帮我打包, 典知, 个疑似老板的GENTLEMAN话俾过杯新既我, 我话唔洗啦, 唔好浪费, 佢点都坚持要俾杯新既我…(其实, 我都唔知点解要俾杯新既我)….我就无再坚持, 拎住个咖啡同旦糕好匆忙咁走了……其实, 一般餐厅系

其实, 一般餐厅系咁繁忙既中午, 服务唔太周全, 我都可以理解. 依间ITALIAN TOMATO, 都系人山人海, 竟然系咁既情况下, 主动提供咁好既服务同态度, 因为咁, 我又系OPENRICE到出现了~

再讲一讲, 我点餐的时候见到有BROCHURE, 原来依间ITALIAN TOMATO有FOOD DELIVERY SERVICE!! 好SPEICAL啊~
2012-10-12