2016-07-27 501 浏览
同朋友行完街之后 想医一医肚 所以就决定去呢间位于尖沙咀既韩国快餐店到食野啦!呢间明洞EXPRESS比我想像中好多野 成个MENU密密MAMA 我既选择困难症又发作啦所以我决定未谂食咩主菜既时候 即刻见左个"紫菜卷饭"黎食下啦!! 呢间餐厅改个名一D都无错 我ORDER完之后 大概5分钟左右 紫菜卷饭就已经放左系我枱前啦 超快 已经微暖 夹起时唔易散 味道都唔错有选择困难症既我最后简左食辣牛肉蔬菜汤 因为我系一个无辣不欢既人 呢个辣牛肉蔬菜汤真系岩晒我 大概10分钟左右就黎到啦 个汤睇落去其实都几吓人 成个汤真系红色 感觉好似好辣咁 但闻落去有阵阵既韩式香辣既味道 闻完之后已经好想饮啦 另外 呢个汤亦比我想像中多料 里面除左有牛肉之外 仲有豆腐、蔬菜等等 食到7成左右已经觉得好饱啦!
2016-07-21
下午茶