饼就无得你食,气就有得你受!上星期日有朋友生日,佢未试过想今次试下Zoe饼,我就试过几次,觉得佢地咁多款饼中只有signature cake "Zoe" 好食,但晏d去都卖晒,于是两日前打定电话去跑马地店订饼,点知我都未讲要几多件同几时要,个姐姐仔就话要先去佢地舖头俾钱先有得倾,公司规矩,无钱唔做,一系就到时黎到睇下买晒未。我只系订四件,一百蚊有找,又唔系一百几十件,我车由沙田过黎隧道都五十六蚊啦,阿姐姐就话,一件都要先俾钱,因为成日有客「放飞机」,仲话即日打电话黎留饼,几个钟后去都唔得。后来,阿姐姐仲叫左铜锣湾分店个supervisor打电话黎,呢个姐姐仲厉害,首先话无订饼policy(一早话无咪唔驶烦啰),然后又话,要先俾钱饼房至会做野,否则只能限量生产,我都同意如果讲紧几十件,都应该俾钱先,但而家只系几件,你地咁好生意,即使个客「放飞机」,你地都可以卖到出去,点知佢话:「你钟意点谂就点谂,我地做生意有我地方法,你星期日自己去舖度买到就买啦!」所谓限量,无非系想吊起黎买,令个名矜贵d,咁又系,我又无工人、司机帮我过海俾钱,似乎呢间饼店又认为住新界区人食唔起佢地d饼,咁我同佢地缘份亦
饼就无得你食,气就有得你受!

所谓限量,无非系想吊起黎买,令个名矜贵d,咁又系,我又无工人、司机帮我过海俾钱,似乎呢间饼店又认为住新界区人食唔起佢地d饼,咁我同佢地缘份亦到此为止,我食得起,不过我有骨气。在此将件事写出黎敬告大家,因为阿supervisor姐姐话,即使你投诉佢都唔觉得自己有问题!