2023-09-12
大本瀛日式放题 (旺角)旺角西洋菜街1号兆万中心10楼全层最近去咗大本瀛日式放题喇,系旺角西洋菜街1号兆万中心10楼全层。话说呢度嘅食物真系多到冇话讲!我试咗好多美味嘅日本料理,同埋有啲特别嘅创意寿司,真系令人惊喜!我一上桌就点咗好多生鱼片,包括挪威三文鱼、油甘鱼、赤虾同甜虾。鲜味十足,新鲜嘅海鲜令人回味无穷!特别系珍宝带子同鲍片,好滑嫩,令人好享受!我仲试咗几款特别嘅寿司卷,其中一款系黑松露剑鱼腩寿司,啲松露味道好浓郁,同剑鱼腩嘅组合超级正!仲有黑松露珍宝带子寿司同柚子象拔蚌焘司,真系口感丰富,令人惊艳!我都唔可以错过左口鱼边寿司同香辣汁烧和牛寿司。左口鱼边嘅烧味同寿司嘅搭配好得意,每一口都好满足!香辣汁烧和牛寿司则系和牛嘅鲜嫩加上香辣嘅酱汁,味道好特别!仲有啲特色嘅卷物,包括黑松露三文鱼拖罗蓉卷同极上龙虾沙律铁火卷。黑松露三文鱼拖罗蓉卷系黑松露同三文鱼嘅结合,真系好鲜美!极上龙虾沙律铁火卷就更加豪华,龙虾肉质鲜甜,配上香味十足嘅沙律,好开胃!我一定要提返牛油果软壳蟹手卷同芥辣八爪鱼军舰!牛油果同软壳蟹嘅结合真系好美味,口感丰富!芥辣八爪鱼军舰就系辣辣嘅味道同嫩滑嘅八爪鱼,好适合辣味
大本瀛日式放题 (旺角)
旺角西洋菜街1号兆万中心10楼全层
我一定要提返牛油果软壳蟹手卷同芥辣八爪鱼军舰!牛油果同软壳蟹嘅结合真系好美味,口感丰富!芥辣八爪鱼军舰就系辣辣嘅味道同嫩滑嘅八爪鱼,好适合辣味爱好者!
仲有啲传统嘅日式寿司,包括芝士蟹籽军舰同吞拿鱼沙律军舰。芝士蟹籽军舰系有芝士同蟹籽嘅寿司,好香好滑!吞拿鱼沙律军舰就系新鲜嘅吞拿鱼肉配上香味十足嘅沙律酱,味道爆炸!
如果你钟意烧烤,一定要试下秘制香蒜焗广岛蚝同香草烧羊架色。香蒜焗广岛蚝系蚝肉配上香蒜烤焗,味道浓郁,好适合蚝爱好者!而草烧羊架色同埋板烧牛仔骨就系烧烤爱好者嘅不二之选,肉质鲜嫩多汁,好美味!
最后,我仲试咗天妇罗炸虾同天妇罗秋葵。天妇罗炸虾系酥脆嘅虾肉配上酱汁,好开胃!天妇罗秋葵就系炸至金黄酥脆嘅秋葵,好好味!