2007-09-14
星期二同同事去左Teppan(Apm) 食lunch. 大家念住未试过咪试下~ 我地惊lunch多人, so 十二点几打去book 左3位~ 接线生都几有礼貌, 仲reconfirm 我d information~ 同事叫我去拎位先, 我去到, 间野都有70% full ~ 我一坐低, 有一个waitress立即拎绿茶俾我, 仲几好笑容> 到我两位同事到左, 有一个男仔waiter 主动问我们有无需要转去sofa seat ~ 我问佢头先初初why 无得入坐, 反而家有? 佢话因为见到我其中一位同事几高, 惊原本个位顶住佢只脚, 会坐得唔舒服, 同埋我来ge时候, 无哂sofa 位~所以而家有得转~ ^ ^佢都几细心, 有留意顾客ge需要~ 抵赞!! 我地无叫set lunch menu, 就咁散叫左6碟野: 三文鱼&甜虾&海胆Sushi, 软壳蟹卷, 铁板海鲜炒乌冬, 金菇肥牛卷& 带子squid 烧饼+ 三杯special drinks三文鱼&甜虾Sushi>>>> 细旧左d , 同埋有d唔新鲜海胆Sushi>>
同事叫我去拎位先, 我去到, 间野都有70% full ~
海胆Sushi>>>> 唔抵食
软壳蟹卷>>>> 最好食!!! 好新鲜
铁板海鲜炒乌冬>>>> 较多汁, 似系湿炒
金菇肥牛卷>>>> 好大旧, 好chewy
带子squid 烧饼>>>> 我觉得好似pizza , 味道唔错^^
三杯special drinks: Sunset, Sunrise & Vision >>>> 好特别!! 几好饮
我最记得我饮Sunset 前, the host 主动行埋来我身边提醒我最好要搅拌底部, 先唔会咁甜^^ 她好细心lei ~ 唔错!! 她唔同我讲我真系唔知要搅拌先饮~ 做server 都要提供正确资料俾客人** 同埋我地一order 左Sushi, 她已经微笑主动斟豉油俾我地!~ 果然醒目^^ 如果全部staff 都笑多d 的话, 就更加好LOR ***
价钱贵左d d la~~ 最好价格要match番个size
这间服务态度都above standard, 食物方面要进快改善~ ~
期望下次再去ge时候, 佢地d食物会比今次好食~~