2024-04-01 2245 浏览
系社交平台见到呢间餐厅,觉得View 好靓,好想黎感受下。网上话好难book,我就早早book 左今晚食饭。虽然见好多食评都一般般,但我系一个要亲身试过至决定。是日我book 左6点吃饭,到现场,得几枱客(一般都系lunch和tea 多人d)我地坐喺窗边,望住瀑布位,未完全天黑影出去好靓。一出场的包,好有惊喜,先讲长脆饼,好脆、有芝士味,两个小包,暖暖的,其中一个可以点橄榄油加醋,另一个都有芝士味,就咁食都好食。再黎就系我点的汤,menu 上有三款汤,我叫左蘑菇汤给罗宋汤,蘑菇汤有啲失望,佢打咗啲奶泡喺啲汤上面,但同啲汤完全唔夹,蘑菇汤比较淡味冇蘑菇味,如果佢可以打烂啲蘑菇蓉令到个汤会浓啲,有口感d 较好。至于个罗宋汤就几好味,汤渣上嘅牛腩好腍。之后上嘅就系牛油果虾沙律以及带子海胆。带子系大大粒又唔会煎到好老中间仲有啲类似糖心急嘅口感,上面就铺左鱼子,佢嘅海胆唔系铺喺带子上面,反而系挖空咗个青瓜酿咗喺青瓜上面,海胆入边加咗啲Wasabi成个口感同味道都好有冲击。主菜叫咗一份系羊架一份系猪鞍,羊太肥了,肥膏位好膻,猪over cook 了。至于服务态度,我由订枱到食晚餐都觉得好正常,有礼
至于服务态度,我由订枱到食晚餐都觉得好正常,有礼貌,冇唔耐烦