2018-05-20 1306 浏览
对于南洋咖哩一直情有独钟,香港整得好食嘅店舖寥寥可数,日前路经佐敦,与太太想起此店咖哩,随即帮衬,过往帮衬过几次,质素仍然不变,服务质素同样无进步,不过只系食个几十蚊嘅咖哩牛脷饭,对服务,我无甚要求,但当我食到半路中途,一只超大曱甴由卡位墙边爬出嚟,太太尖叫,随即与我一起弹开(利申:我俩是怕曱甴之人),有职员上前捉曱甴,可惜捉唔到,去咗隔离,职员只系捉咗三十秒,见唔到只嘢,当无事发生走咗去,无谂过解决佢,要我再出声先至积极啲捉走佢,最后,我哋都系自己调位,拿拿声食完走人;到叫埋单,应咗你,之后又无下文,唯有自己出去柜枱畀钱。今次系本人第一次写食评,估唔到系投诉,其实出发点系爱之心责之切,唔想一间老店没落,而且话哂游客区,唔好影响香港,唔好失去我心中最好味嘅南洋咖哩。
今次系本人第一次写食评,估唔到系投诉,
咖哩牛脷饭
咖哩牛脷饭