2017-06-10
今天下午同同事一行7人谂住去cheesecake factory食饭但要等一个钟,所以改去CPU K11到食。唔系第一次食,因为知道佢出菜都唔系快,所以book枱谂住落定order,点知佢唔肯比我地落,咁无办法既都理解明白。一去到1点钟就立即叫野食,等左30分钟先有1个意粉同1个burger,仲有5个意粉都未到。咁我地就同个waiter嗱嗱临再落个甜品同野饮因为惊佢40分钟乜都未到顺便吹下佢地睇下有无得快啲,个waiter话个厨房好忙我地一定要等,出紧架喇。Around 1:40pm我地再问个waiter因为大家都好饿,佢竟然好串咁话: 都话出紧喇,我点你地仲乜姐! 哗个下真系喊出黎,你明知我地仲有5个人无野食好肚饿,你连安抚下我地啲食客都无,仲要咁既态度对我地,真系火都黎结果等多10-15分钟先出返5个意粉 (PS* 7个人6个人都系叫蟹肉意粉)。老实说,个意粉食落系唔错。但实在太肚饿所以咩都谂就放入肚无点"细味品赏"😓 一直等,都未见甜品同野饮。咁唯有出绝招-埋单。一话埋单先做野,我啲同事终于有奶茶喇-得杯茶,无奶无糖无匙羹😱 (我真系想问个厨房/水吧部: 其实你地想点架?) 我地
一直等,都未见甜品同野饮。咁唯有出绝招
-埋单。
我地有3-4个同事饮奶茶,同你地反映左我地连奶都无,咁之后就真系比左既....
不过真系唔该哂喇,比一杯好细既奶谂住每人分到好多😑 (其实如果你地无奶可以话我地知)
再讲甜品,叫左法式焦糖炖蛋。
Omg你比左啲咩我地食?
无烧过既焦糖,炖蛋仲系cream咁
唔好意思我对住个甜品真系好失望。
只此一次,下不为例。唔会再去食。