2024-02-23 1217 浏览
难得与朋友聚旧,既然友人介绍吃呢间,话啲西冷好食就即管试吓,点知件西冷扒干憎憎,完全冇肉汁可言,似擦子胶,本来都算。但有个侍应传菜时,听到朋友分享时讲话,竟突然怒睥我朋友,仲叫佢咪大声讲粗口,成枱人都愕咗然,大家都系细声讲,隔离枱都即刻望住个侍应,搲哂头。其实煮得唔好食已系一个问题,环境亦唔算阔落,本来呢一切主观+客观嘅不足,仲可以勉强讲过去。但现牍最弊连客人讲乜都要偷听然后加把口,仲要老屈客人爆粗,呢下真系讲唔通。店门口就贴住张「我好X钟意香港」,原来用个X字就系助语词,唔系粗口,朋友讲个妖字就要接受侍应教化,双重标准,正一垃圾服务态度+垃圾食物。呢种餐厅,早日结束好过。最后讲番二百几银食擦子胶咁干硬嘅西冷同埋受果位垃圾侍应嘅气,真系非常唔抵。👎👎👎👎

2024-02-16