2006-08-13 30 浏览
海韵酒家前身,连职员都冇乜点变,沿用返扺食套餐吸引食客,试左个四人商务晚餐$488,四盅鸡汤翅,两片翅片完整,汤得个咸字,半只鹅,热辣辣,皮脆肉嫩,脂肪少,算得上招牌菜,菠萝炒驼鸟肉,唔知系咪冇驼鸟肉?求其俾D鸡肉炒就以为可以过骨?驼鸟红肉黎个㖞?鸡肉扮驼鸟肉?你当人傻架?清蒸多宝鱼,多宝鱼本身肉质嫩滑,加上清蒸又冇乜技巧可言,味道不过不失,杏仁片炸百花球,当佢虾丸咁食都唔错,甜品椰皇炖雪鸽膏,炖品咁热,好自然用汤匙“毕“上面饮先,发觉好似滚水咁,一D味道都冇,原来实情系后加糖浆未溶,食到尾先知甜到呕,简直系垃圾不如既甜品!招呼都系一般,有人做野,亦有几条友“扮“时运高,睇你唔到,等第二个做啰,呢头食完,睇都唔睇台面张单印住甜品跟椰皇炖雪鸽膏就上红豆沙甜品,我要求佢更正,佢就话“是但啦,送埋俾你勒!“,老友,食得落先得架?你估送既就贪你小便宜咩?咪话你懒癈事椤走,仲夹硬要摆低,咁既服务态度真系吹到啤啤声!连茶介加一,两个饭同十蚊三支既啤酒,埋单咁就六旧几,食物质素参差,D人就非常骑呢。全店禁烟,食满二旧半送一粒钟泊车卷,五旧水以上晒冷都系送两粒钟。