2011-07-31
放假难得同妈妈去行街,妈妈话想食上海菜,就去王家沙(因为我一直几钟意食),两点半全店都full,不过唔驶等位入得,好肚饿,即点左小龙包,回窝肉炒年糕同鸡喂面,等左十分钟小笼包到,都ok既~但再等呀等,等左廿分钟!隔离枱迟我十分钟黎,一样叫回窝肉炒年糕都黎左,我碟都未黎,就即叫店员check单,原来真系漏左单,个鸡喂面呢?佢话一向系耐少少!好,我再等!!等多十分钟,仲未有,我叫经理黎,佢check完隔左一阵,见经理捧三碗面出黎,我前后足足等左七八个字!个鸡喂面明明无漏单,我问经理系咪要等埋其他客人既order先煮,佢话唔系,我问乜鸡喂面要等咁耐架咩?佢话:「我都解释唔到!」我话:「咁大间餐厅都解释唔到?」佢话:「我可以解释,但都系掩饰。」下?????咩意思呀????完全唔知讲乜!!!!!!!!!跟住我睇到原来其余两碗都系鸡喂面,明明系等埋其他客先煮,讲咩解释唔到呀?呢间王家沙好唔掂!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!下次不会去!仲有,鸡喂面超淡!!等左四十分钟既野食,煮到一pat野咁!!不知所谓!
等左十分钟小笼包到,都ok既~
知讲乜!!!!!!!!!