2019-11-17
今日星期日同阿妈去屋企附近揾野食,原本想去陈师父食点心,点知太多人,转左去附近既功夫点心,阿妈话见旺角果间成日好多人排队可能好好味,所以想试,ok,咁就试下。2人去要等3张台先到,咁就等啦,等左10分钟左右,埋位,点左6样点心。1.虾饺,系好味既都好新鲜,质素唔差!2.牛肉肠粉,质素一样唔错!新鲜!呢两样点心等左10分钟度,食左2样野仲有4样未黎,阿姐走黎执隔离张空台,佢地一路执一路讲,佢地都食得差不多啦!就埋单啦,我心谂唔系讲我地呀可?佢真系走黎问我地系咪到齐喇d野,埋单喇可?哗,我即刻讲紧系未,岩岩先坐低,你地岩岩黎左2样野咋㖞,咁快吹我地埋单?洗唔洗赶到咁?阿姐冇出声走开左。上埋第3、4、5样点心。3.烧卖,新鲜,质素几好!4.黑椒金钱肚,新鲜好味5.流沙奶黄包,质素好高,流沙超好味,又大只!上紧第5样时阿姐又发功,叫我地转后面张台,我地话唔系呀嘛?转咩鬼野台呀?食得好地地转黎转去,咁鬼麻烦,阿姐拎左隔离张空台去后面,唔搞我地,转搞后面果两个阿伯同阿婆,要人地拎住拐杖过第二张台!原来系做4人台生意,想做多台生意都唔洗系咁赶人走又转黎转去,摆明赶客。食完5样点心,第6样点心已等左半
1.虾饺,系好味既都好新鲜,质素唔差!
2.牛肉肠粉,质素一样唔错!新鲜!
上埋第3、4、5样点心。
3.烧卖,新鲜,质素几好!
4.黑椒金钱肚,新鲜好味
5.流沙奶黄包,质素好高,流沙超好味,又大只!
食完5样点心,第6样点心已等左半小时到,所以问阿姐,阿姐又问我地系咪埋单?真系好反感,我话唔系呀,呢样点心煎糯米鸡等左半个钟未到呀,又埋单!成日吹人埋单,点心都未齐!佢话去睇睇,番黎话原来厨房冇落单!叫我地取消佢!ok,即系又赶我地走啦!去到埋单收银时,真系顶唔顺了,爆左收银一获,洗唔洗半小时吹人埋单3次呀?咁赶客以后唔洗再黎。
总括,食物质素系几好既,系好新鲜既,不过员工态度太差,真系好赶客好反感!
第一次写食评,估唔到系因为反感而写🙈