2018-06-03
一直都觉得观塘既华嫂好出色,知道湾仔开就就念住试下,点知D服务态度奇差!!话说今晚8点几系呢间湾仔华嫂到攞飞等位,等咗一阵之后就入咗去坐。之后就念住叫人落单,点知叫咗几十次,但都冇人肯过嚟落单,念住佢哋好忙,都见惯不怪。最后终于有人系理我哋,咁我哋两个人就叫咗一碗鸡翼冬阴公米线,一碗喇沙猪扒米粉,之后再叫一杯咖啡,同两杯水。点知后尾佢嚟咗两杯咖啡,我就同佢讲我哋净系叫咗一杯咖啡咋,点知个侍应黑住面咁同我哋讲:「我明明系听到两杯咖啡两杯水㖞,我落咗单啦㖞,冇得取消架㖞。」之后就走咗去。我哋当堂呆咗,咁即系局我哋比钱买一D我哋冇叫过嘅野?咁都得嘅?😡后尾佢再返嚟同我哋讲鸡翼冬阴公冇哂鸡翼,我话咁要猪扒啦,之后佢又话唔得,咁我话两碗都系猪扒喇沙啦,同埋多咗个杯咖啡哋唔会饮㗎,之后佢先又黑面地攞走杯咖啡。」到另一个侍应攞D野食嚟个阵,(呢个侍应态度比较好),但就一次嚟咗3碗面,一碗系鸡翼冬阴公,两碗系喇沙米粉,我哋当然澄清系只叫咗两碗啦,最后我哋要咗两碗喇沙,因为呢个系最后确认既落单。(但就心念咁即系仲有鸡翼冬阴公?咁点解头先又同我哋讲话冇哂?😡)心情已经被呢度嘅服务态度影响咗,已经冇乜心机,
心情已经被呢度嘅服务态度影响咗,已经冇乜心机,冇乜胃口,点知两碗喇沙都系米粉嚟,明明叫咗其中一碗系米线架嘛。。不过已经算数,费事再叫改,只想快D食完快D走。
碗喇沙除咗块猪扒比较好,汤汁都系稀nel nel,米粉又唔入味。。
因为呢间湾仔嘅华嫂,令我净晚嘅心情都十分差,非常失望不突止,仲好嬲!😡 赶收工、唔休做,都唔应该系咁嘅服务态度!太差啦!!以后都唔会再帮衬!!
猪扒喇沙米粉