2011-06-02 20 浏览
系 openrice 见到渔屋既评语好坏参半 , 一行三人决定试试 , 佢地服务态度真系超好 , 我当日打去book位 , 佢之后打过两次提我 , 虽然地方细细 , 不过环境都ok ,放题有漏单情况系正常既 , 呢度真系好好生意 , 好多客人 , 不过渔屋服务员会不停期问你有冇野冇黎呀 , 确保冇漏单 , 立即送上食物 , 呢样野我好欣赏 , 食物方面 ,款式唔算多 , 但味道唔错 , 绝对值得 , 6:30前入座 $148免加一 刺身 : 三文鱼 - Round 1 都算肥美 , 之后食个d三文鱼都好瘦 带子 - 好鲜美 , 正 !!八爪鱼 - 普普通通 , 比较薄身吞拿鱼 - 唔好食 , 唔新鲜加冇味 甜虾 - 正 !! 虽然好细只 , 不过好新鲜 , 北寄贝 - 普普通通白玉拖罗刺身 - 好似厚脂肪既感觉 , 比较特别 寿司 ( 全部寿司都有一口寿司既感觉 , 比较细件 )海胆寿司 - 好少海胆 , 好多青瓜丝 , 不过海胆新鲜三文鱼寿司 - 超薄身三文鱼 , 食左好似食饭咁海胆鱿鱼寿司 - 好新鲜 , 好味 !!吞拿鱼寿司 - 冇味 , 唔知食紧咩

确保冇漏单 , 立即送上食物 , 呢样野我好欣赏

刺身 :

带子 - 好鲜美 , 正 !!
八爪鱼 - 普普通通 , 比较薄身
吞拿鱼 - 唔好食 , 唔新鲜加冇味
甜虾 - 正 !! 虽然好细只 , 不过好新鲜 ,
北寄贝 - 普普通通
白玉拖罗刺身 - 好似厚脂肪既感觉 , 比较特别
寿司 ( 全部寿司都有一口寿司既感觉 , 比较细件 )

海胆寿司 - 好少海胆 , 好多青瓜丝 , 不过海胆新鲜
三文鱼寿司 - 超薄身三文鱼 , 食左好似食饭咁
海胆鱿鱼寿司 - 好新鲜 , 好味 !!
吞拿鱼寿司 - 冇味 , 唔知食紧咩野
镘鱼寿司 - 普普通通
花之恋 - 好味 , 好多蟹籽同沙律汁 !!
火炙寿司

火炙三文鱼 - 正 !! 好肥美
芝士蟹柳 - 蟹柳好味 , 不过芝士可唔可以烧得溶少少 , 唔系有旧芝士系到冇哂作用
炸物

炸生蚝 - 唔新鲜 , 食落有d苦
炸虾天妇罗 - 唔掂 , 完全食唔到有虾 , 食到只有炸皮同只见到条虾尾
炸芝士年糕 - 好味 , 烟un既年糕配香浓既芝士 , 可惜唔食得多 , 会" 流 "

一口炸豆腐 - 好味加外型精美 , 好滑既豆腐配上木鱼汤汁
软壳蟹天妇罗 - 普普通通
三文鱼头 - 好味香脆 , 叫左两大件 , 必叫
烧物

鸡软骨 - 好味 , 叫左几次
鸡翼 - 好dry
小食

一口鱼翅干 - 好精美 , 好似食紧鱼干 , 唔错唔错 !!
猪颈肉 - 正正正 !! 香浓烧汁炒猪颈肉 , 好味~
清酒煮蚬 - 虽然唔算肥美 , 不过味道唔错 ~
金菇肥牛卷 - 唔错
一口鱼翅干
饮品
只系汽水比较好 , 其他得个甜字 , 饮热茶好过

送既甜品 - 雪糕糥米糍 ( 香芋味)
P.S 最失望系当日冇羊架同埋三文鱼腩
2011-05-31