2022-06-24 651 浏览
见好耐冇去太平馆就同妈咪一齐去食下午茶。叫咗一个干炒牛河 咁侍应上菜𠮶阵我哋就问佢「唔该 可唔可以比埋辣椒酱?」点知佢冇反应掉头就走咗 咁我哋以为佢听唔到啦 咁咪讲多次问佢拎辣椒酱 点知个侍应突然拧转头大声话「辣椒酱!辣椒酱!而家咪行去拎紧俾你啰!」听到佢咁讲果下火都嚟埋 好声好气问你拎嘢 见你冇反应先讲多次啫 你唔应点知你听唔听到呀?其实你当时应一句好啊或者俾反应咁人哋咪唔会再问啰 咁我哋咪即刻咁样同佢讲「你唔出声我点知 知道我哋就唔会再问啦」跟住个侍应竟然驳返我哋转头话「我头先有点头㗎 系你哋自己睇唔到」其实成件事好小事 但我哋觉得佢真系好冇礼貌 讲到好似我地唔啱咁 其实佢当时出句声就唔会令人误会啦 呢度又唔系收得平 我哋都唔系要求啲咩服务 但都唔使咁串贡贡??😡😡😡而且嘢食我觉得冇以前咁好味
见好耐冇去太平馆就同妈咪一齐去食下午茶。

而且嘢食我觉得冇以前咁好味