2018-08-19
好朋友生日,上网揾到呢间餐厅,感觉门面同气氛唔错,就订位啦。可能每间餐厅做法不同,一般我喺openrice订咗位,餐厅都会打比我confirm既,不过呢度就无,但anyway揾到我既reservation就OK啦!不过我网上订枱既时候有remark到朋友生日可唔可以系甜品写字,咁我就再问下啦,阿经理话我无比朋友名,叫我比返,虽然我落remark时系问题,我谂住确认有得写先再比字啰,但变成我比漏嘢,anyway照比啦。朋友因为塞车迟咗到,本身我睇中咗个二人餐,但其实我地唔系太好酒,想问下有无得转,阿经理话无得转,咁我地唯有再睇餐牌散叫。到再落单时阿经理都几不愿意serve我地,都系叫其他同事。未落单前都有提供面包,松软好味。前菜我地叫咗个水牛芝士蕃茄沙律,有三文鱼,仲有啲蟹肉,成个沙律好清新,尤其系个蕃茄好新鲜沙律醋等调味都恰到好处主菜叫咗个羊仔鞍,加配半只龙虾。龙虾整得刚刚好,剥壳后仲好juicy既肉汁,好味羊仔鞍都几嫩,有羊膻味,但可以接受,我地都觉得几好食。最后呢个意大利饭都无令人失望,够入味又够咬口。餐牌上甜品选择太有限,本身想同朋友叫个甜品庆祝,但真系拣唔落手,最后都系转场。总
朋友因为塞车迟咗到,本身我睇中咗个二人餐,但其实我地唔系太好酒,想问下有无得转,阿经理话无得转,咁我地唯有再睇餐牌散叫。到再落单时阿经理都几不愿意serve我地,都系叫其他同事。 未落单前都有提供面包,松软好味。
总括嚟讲,食物系好食既,座位系宽僘既,但上菜系略嫌慢咗啲。最后个意大利饭都几耐未到,想叫阿经理追,一开初都好似唔多想理咁,我地对佢既态度都几不满,一来寸,二来似乎系我地无叫酒佢唔愿serve,因为见到隔离枱开酒佢就笑晒咁,呢种感觉唔好,下次都应该唔会再来。