2023-11-22 49 浏览
最近yen不断跌,请唔到假去旅行唯有喺香港揾日本嘢食,之前都听朋友介绍过上环有间叫「无敌家」嘅餐厅唔错,今日去开呢头就一于试吓。餐厅装修简约、自然,主要利用木质元素,和谐色彩,令人感觉置身系日本一样。1.明太子玉子烧玉子烧充满蛋香,有一阵阵日式高汤味,口感嫩滑,上面啲明太子多到跌晒出嚟。2.牛油烧翠玉瓜翠玉瓜烧得好香,有一阵阵牛油味,仲要一咬就爆晒汁。3.鲜芦笋烟肉卷芦笋非常爽口,配搭烟肉嘅咸香,味道好清新。4.烧饭团(三文鱼、明太子)烧饭团好少地方有得食,见到餐牌有两种口味,由于拣唔到,所以就两只味都要晒。饭团表面烧到劲脆,钟意食饭焦嘅朋友一定好满足,而入面亦都有丰富嘅三文鱼同明太子,好足料。5.生蚝烟肉卷呢款菜式都比较少见,由于我好钟意食生蚝所以就叫黎试下,生蚝同烟肉出乎意料地夹,口感丰富而且有微妙嘅海鲜味。6.叉烧豚肉汤拉面提起无敌家一定要试吓佢嘅拉面,叉烧好大块,汤底亦都好浓郁,满意!7.焦糖烧菠萝最后又想食甜品,但系又怕食到好滞,所以就叫咗个烧菠萝,劲多焦糖,焦糖味劲香,酸酸甜甜,好好食!另外好想赞一赞呢度嘅侍应,服务态度超好,一坐低就怕我哋焗主动开风扇俾我哋,非常贴心,不论

1.明太子玉子烧

2.牛油烧翠玉瓜
翠玉瓜烧得好香,有一阵阵牛油味,仲要一咬就爆晒汁。
牛油烧翠玉瓜

3.鲜芦笋烟肉卷
芦笋非常爽口,配搭烟肉嘅咸香,味道好清新。
鲜露荀烟肉串

4.烧饭团(三文鱼、明太子)
5.生蚝烟肉卷
生蚝烟肉卷

6.叉烧豚肉汤拉面
叉烧拉面

7.焦糖烧菠萝
焦糖烧菠萝

另外好想赞一赞呢度嘅侍应,服务态度超好,一坐低就怕我哋焗主动开风扇俾我哋,非常贴心,不论环境、食物或服务态度都令人满意,值得再次帮衬!
牛油烧翠玉瓜
鲜露荀烟肉串