2012-06-04 6 浏览
早几日系铜锣湾食过一次,发现原来价钱都唔算太贵,有部份寿司既价钱仲平过街知行闻既元X寿司,咁岩同妈妈系旺角行街,于是就带左佢黎旺角既呢间Mon Su度试下。去到既时候大约系六点,店内人流唔算多,好多吉位,好庆幸唔洗等位!同个店员讲左两位之后,都未带我地入去就已经同我地讲:「限时个半钟。」仲要讲左两次啰 点姐而家?我连野食都未点你就计我时?之后就比人安排左坐露天既位,当我妈同个服务员讲话想调番入店内坐既时候,条友就已经用啲好串既语气话:「坐入面既话要坐吧位㖞,要打对坐架㖞。」之后我同我妈都劲无奈咁话:「咁算啦!」之后我地叫左六件寿司,点完菜之后隔左一阵另一位服务员就劲无礼拜咁dum张单落我地台面,个态度真系完全差到爆啰咩事呀而家?点解要dum落黎?忙到唔代表可以咁无礼貌啰!之后啲野食又黎得劲慢,五至十分钟先黎一碟,食完一碟又要等劲耐先有得食下一碟,果种心情真系好痛苦!仲要限时个半钟,我真系真心觉得呢间野既制度好有问题,上菜速度又唔系快又要限人地时,系咪有病呀?之后有一碟个服务店又系劲大力咁放底碟野,搞到碟上面既寿司反转左,佢仲要扮无野,劲快咁行开,对唔住都冇声!啲三文鱼同旧饭分开左,啲沙
早几日系铜锣湾食过一次,发现原来价钱都唔算太贵,
有部份寿司既价钱仲平过街知行闻既元X寿司

去到既时候大约系六点,店内人流唔算多,好多吉位,
好庆幸唔洗等位!
仲要讲左两次啰
点姐而家?我连野食都未点你就计我时?

之后就比人安排左坐露天既位,
当我妈同个服务员讲话想调番入店内坐既时候,
之后我同我妈都劲无奈咁话:「咁算啦!」

之后我地叫左六件寿司
个态度真系完全差到爆啰

咩事呀而家?点解要dum落黎?
忙到唔代表可以咁无礼貌啰!

之后啲野食又黎得劲慢,
五至十分钟先黎一碟,
食完一碟又要等劲耐先有得食下一碟,
果种心情真系好痛苦!
仲要限时个半钟,我真系真心觉得呢间野既制度好有问题,
上菜速度又唔系快又要限人地时,
系咪有病呀?

之后有一碟个服务店又系劲大力咁放底碟野,
搞到碟上面既寿司反转左,
佢仲要扮无野,劲快咁行开,对唔住都冇声!
啲三文鱼同旧饭分开左,
啲沙律酱本身响旧三文鱼上面都比佢搞到痴哂落只碟度!!!!!!!!!

食到中间我妈见到有$68六件三文鱼既牌,
于是就向左一个赶头赶命既服务员落单,
等左10分钟,张单纸都仲未黎,
过多5分钟,就向第二位服务员问多次,
到底有冇帮我地落单,之后佢就话帮我地check下,
再等多10分钟,都系乜都冇黎!

我同我妈都已经食哂六碟寿司!!!!

同佢讲埋单,哗呢下又好快手㖞,1分钟都唔洗就拎左本埋单薄埋黎。
但张单度又有写我地有点到个$68六件三文鱼㖞!
咪一肚火咁同个服务员讲要取消啰,
点知佢仲整个唔取消得既表情俾我睇!
终于我忍唔住劲大声咁同佢讲:「点呀而家?等左咁耐都未黎,催又催左你两次,我而家要走呀!」
佢仲整个不满既表情比我睇,之后先转身帮我取消张单。

我认为吴先生唔应该开寿司店,而系开快餐店!
食呢间野简直就系贴钱买难受啰!

啲服务态度简直就差到冇人有!!!快餐店啲员工都好礼貌过呢间铺头入面啲人啰!!!
又串又黑面!
 不知所谓!
野食再好食都冇用,食到我一肚火!
2012-06-03